Hygiëne in de voedselindustrie

Hygiëne is een van de belangrijkste aspecten binnen de voedselindustrie. Slechte hygiëne kan zorgen voor gezondheidsproblemen en een slechte productkwaliteit. Een goede voedselproducent zorgt voor een goede hygiëne.

Baktec
Alle apparaten van Baktec zijn zo geproduceerd dat je hygiënisch kan werken. Zo zijn alle apparaten uitgevoerd in roestvrijstaal. Daarnaast hebben de BKL ICE EF waterkoelers een gesloten systeem waardoor het water niet in contact komt met de open lucht of licht. Hierdoor kan het gekoelde water niet vervuilen. Al onze apparaten voldoen aan de voorwaarden binnen de hygiënecode.

De hygiënecode
Veel bedrijven maken gebruik van een hygiënecode. Dit is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan, waarin regels staan om de voedselveiligheid en de hygiëne te bewaken. Een bedrijf dat werkt volgens de hygiënecode voldoet aan de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid. De hygiënecode geeft aandacht aan HACCP en aan de basisvoorwaarden zoals hygiëne, bouwkundige zaken, plaagdierbestrijding en opleiding.