Baktec lanceert nieuwe B6 CERES Pro

Leiden, 1 juni 2021 – Vandaag introduceert Baktec een nieuw water meng- en meetapparaat onder de naam B6 CERES Pro. Uniek aan dit apparaat is dat het wereldwijd het eerste is dat water tot maar liefst 160 liter per minuut kan doseren, met een maximale afwijking van 0,4⁰C.

De nauwkeurige en snelle werking van de B6 CERES Pro biedt de industrie een optimale controle over hun productieproces. Hiermee wordt de productietijd op effectieve wijze verkort en kunnen grotere hoeveelheden deeg worden geproduceerd, met dezelfde nauwkeurigheid.

De B6 CERES Pro is uitgerust met het doorontwikkelde ‘Injection-Mixing-Flow system versie 2.0’ (IMF 2.0): een toepassing waarbij elke watertoevoer warm, koud en gekoeld water afzonderlijk en continu wordt geregeld. Dit systeem is zeer nauwkeurig en bereikt de gewenste temperatuur binnen enkele seconden. Dit leidt tot een constante en optimale kwaliteit van de (deeg)producten.

De B6 CERES Pro is speciaal gemaakt voor gebruik in industriële omgevingen. Door zijn waterbestendigheid, aflopende dak en aansluitingen aan de onderzijde is het apparaat eenvoudig te reinigen en blijven resten van schoonmaakmiddelen, vocht en voedsel niet op de bovenkant van de behuizing liggen. Tevens is het model ontworpen met het oog op duurzaamheid; het heeft een water- en energiebesparingsfunctie.

Sabine Walbeehm, Managing Director Baktec B.V.: “In de industrie constateerden we de toenemende behoefte om sneller te werken en grotere hoeveelheden deeg te produceren. Met de B6 CERES Pro spelen we hierop in. We hadden onszelf ten doel gesteld om de productiesnelheid en -hoeveelheid te verdubbelen, uiteraard met behoud van dezelfde nauwkeurigheid. Dat dit is gelukt, daar ben ik enorm trots op”.

Het apparaat kan geleverd worden met alle soorten interfaces, bijvoorbeeld PROFIBUS, PROFINET en EtherNet/IP, en is eenvoudig in bestaande productielijnen te integreren.