Baktec in hoge temperaturen

In warme landen is het altijd een uitdaging om de juiste watertemperatuur voor producten te krijgen. Het leidingwater is vaak te warm en de omgevingstemperatuur te hoog. Soms is de omgevingstemperatuur wel 40°C. Dan is het uiteraard lastig om producten zoals brooddeeg op de juiste temperatuur te krijgen.

Baktec heeft hier een goede oplossing voor: Baktec’s BKL ICE EF IJswaterkoelers. De ijswaterkoelers zorgen ervoor dat het water snel op de juiste lage temperatuur komt.

BKL 200 ICE EF Heavy Duty
De Heavy Duty IJswaterkoeler van Baktec is een zeer krachtige ijswaterkoeler die beschikt over twee compressoren in plaats van één. Hierdoor is het mogelijk om zeer lage temperaturen en optimale koelcapaciteiten te bereiken. Dit maakt deze ijswaterkoeler uitermate geschikt voor hoge omgevingstemperaturen van wel 40ºC.

BKL ICE DUO EF
Het model BKL ICE DUO EF is voorzien van twee koelbakken en twee koelunits in plaats van één. Het zijn dus twee waterkoelers in één! Doordat dit model het water in twee stappen koelt, is het mogelijk om zelfs met hoge inlaattemperaturen zeer lage uitgaande temperaturen onder de 2ºC te bereiken. DUO EF kan in serie worden aangesloten, voor zeer lage temperaturen en parallel, voor een hoge doorstroomsnelheid.